söndag 22 januari 2012

Projekt


Denna tröja har känts lite som ett evighetsprojekt. Inte för att själva sömnaden har tagit en evighet utan att det har tagit tid att bestämma om jag skulle göra den med turkos eller röd velour, vad det skulle vara för tyg på detaljerna, om jag skulle göra fickor eller en applikation, om det skulle vara en större ficka i mitten eller två på sidan och till sist om jag skulle använda ett anroracksnöre eller sy ett eget snöre till halsen. Men så äntligen har den blivit klar denna myströja! Turkos velour och mudd från mjuka tyger, klövertyg från Liandlo. Snörena är sydda av interlock från JNY och som stopp längs ned har jag satt pärlor i form av stjärnor från Panduro. Modellen är lite som en luvtröja fast utan luva och med fodrad krage i stället. Mönster kommer från sömnadsmagasinet och är storlek 2 år men jag har tagit in det en bra bit i sidorna då tröjan såg så bred ut från början. Nu sitter den perfekt!Ett annat pågående projekt har med virkning att göra. Just nu håller jag på att öva på lite olika slags rutor. Här är en modell på ruta som jag övat på som ingår i en filt som funderar på att göra.


Sedan har jag projekt renovering av syrum (kombinerat med gästrum) som också har pågått ett tag. Vi har rivit ned gamla strukturtapeter, målat och tapetserat en fondvägg och sedan har vi tagit upp öppningen där det tidigare satt en enkeldörr och ska nu sätta in dubbeldörrar med glas för att göra det lite finare då syrummet angränsar till vardagsrummet. Längs med fönsterväggen ska det gå en lång bänk där mina symaskiner ska stå uppe och längs den motsatta väggen så ska jag ha skåp för tygförvaring. Längtar tills det är klart!


Jag många idéer på andra små projekt i mitt huvud just nu, men man ska väl försöka att slutföra projekten också innan man börjar med en massa nya, eller? =)

10 kommentarer:

 1. Hoodien är ju verkligen skitsnygg och vad den lilla loppan har vuxit! Så söt hon är:) Jag virkar oxå rutor till en filt. Bra sysselsättning på pendeltåget. Får se vad det blir av det. Blir avis när jag ser att du/ni är på gång med renovering/iordningställande av syrum. Det ser jättefint ut!! Mitt känns långt borta i dagsläget, men men det kommer väl i sinom tid.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig Hoodie!! Gillar verkligen modellen och skulle vilja ha en likadan till mina tjejer! Vet du vilket nummer på tidningen? Påbörjade en liknade filt för 2 år sen och är fortfarande klar;) Annars brukar jag vara duktig på att avsluta påbörjade saker... hatar när det inte blir klart och kan inte koppla av förrän jag kan pricka av på att göra listan;) Tapeten hade jag i vårt hus i Stockholm! Snygg som tusan! Vi verkar ha samma smak;)

  SvaraRadera
 3. Busmumrik: Jag kom inte ihåg vilket nummer det var då jag gjorde inlägget då det var en tidining som jag lånat på biblioteket för ett tag sedan. Men nu har jag kollat upp och det var nummer 4/2011 och deras tröjan heter Swetshirt och hade ett tvåfärgat framstycke med applikation. Jag tejpade bara ihop mönsterdelarna så att det blev en del i stället. Och kom ihåg att smala av mönstret endel om du inte vill ha den bred. Här är länk till en bild http://somnadsmagasin.se/page5998.aspx
  Kul att vi har samma smak! =)

  SvaraRadera
 4. Oj så snygg!!! WOW!!! Önskar att jag hade tålamod att sy så!!
  Grattis till barnet också såg jag nu lite längre ner i bloggen!! Vad roligt!!

  SvaraRadera
 5. Wow vilken snygg! Finaste jag sett på länge!

  SvaraRadera
 6. Jättesnygg tröja, gillar halskragen!!!! =)

  SvaraRadera
 7. Den blev ju jättefin! Ibland lönar det sig att ta det långsamt och tänka efter ordentligt hur man vill ha det!

  SvaraRadera
 8. Men så fin, har själv haft span på det mönstret men glömt bort det, kanske ska testa jag med!

  SvaraRadera
 9. Vilken super fin tröja du har sytt till Pyret!!! Jätte jätte fin... kan du sy fler på beställning? Jag tänkte en till min E:-)))) Fast kanske i rött eller rosa till henne. ???? Kram

  SvaraRadera
 10. Sara: Visst kan jag det! Jag mailar dig så kan vi spåna lite på färger och tyger. Kram

  SvaraRadera