lördag 22 september 2012

Septemberutmaningen

Jag är med i en fantastisk grupp på facebook som heter "vi sytokiga", det perfekta namnet enligt mig :). Under september månad pågår där en utmaning varje vecka. De två första veckorna har jag inte varit med då jag bla varit uppe i Umeå med barnen och hälsat på mina föräldrar, men denna vecka var jag så peppad på att vara med. Det är lite olika teman varje vecka men det brukar alltid vara att man ska sy tre saker. Plusspoäng för veckan var att göra något re-do samt att göra något som man aldrig tidigare gjort och utmana sig själv. Mitt första plagg blev de här re-do jeansen till min systers son av sambons gamla trasiga jeans. Jeansen har stjärnapplikationer på knäna av skinnimmitation. Randiga mudden kommer från A&H:s.
Mitt andra plagg var en velourklänning till Pyret med volang och en liten spetsapplikation i form av ett hjärta. Tyvärr blev klänningen lite stor, vilket är lite konstigt då jag utgick från ett mönster i sömnadsmagasinet i storlek 2 år och min dotter är 3 år! Pyret blev överlycklig i alla fall :) Bjuder på en lite suddig livebild.
Tredje saken jag sydde var en necessär med dragkedja. Momentet med dragkedja var min utmaning då jag ytterst sällan har sytt dragkedja och är lite "rädd" för det. Men nu kanske jag vågar mig på lite fler :). Den söta vaxduken köpte jag på stoff och stils butik i Malmö förra sommaren och de gullig dragkedjorna kommer från 3exter. Inspirationen från nesessären kommer från Malin som har bloggen Skapat av mig.
Nu återstår bara att säda upp i syrummet efter veckans alla projekt! :)

5 kommentarer:

 1. Utmaningar är toppen men att sy tre saker på en vecka skulle bli för mycket för mig!:) Jättefina kläder och en snygg necessär. Inser att jag nog "måste" köpa några sånna där fina dragkedjor iallafall:)

  SvaraRadera
 2. Så otroligt fina saker! ÄLSKAR Pyrets klänning!!!
  Såg din fina neccesär i sytoliga, men jag visste inte att du och denna bloggen hörde ihop.. Kul!! =o))

  SvaraRadera
 3. Jättefina muddjeans! Vad har du använt för mönster?
  /Annika

  SvaraRadera
 4. Å så fint allt är! Fantastisk klänning!

  SvaraRadera
 5. Tack!!
  Annika: Jag har utgått från ett mönster i ottobre 4/2010 men modifierat och förstorat det lite då största storlek var 92 samt att jag lagt ihop mönsterdelarna så att det bara är en mönsterdel per ben för att kunna utnyttja de befintliga sidosömmarna på jeansen och få den lite slitna finishen från gamla jeans som jag gillar.

  SvaraRadera