torsdag 22 mars 2012

Randigt syskonset


På syfestivalen fyndade jag detta fina randiga tyg hos Andersson & Hjalmarssons. Tyget var 2:a sortering pga ett nålsteck lodrätt mitt i tyget för 40 kr/m! Av tyget har jag sytt ett syskonset till Pyret och sin kommande lillasyster bestående av en bodysuit och tunika med samma typ av knäppning.

Båda mönstrena har jag ritat själv med utgångspunkt från köpta plagg. Blev jättenöjd med syskonsetet och ser fram emot att se dem på efter att lillan har kommit. Nu är det bara en månad kvar!


söndag 18 mars 2012

Bebisset


Har fortsatt med lite mer bebiskläder och sytt ett sött litet set med omlottkofta och hjälmmössa till lillan i magen. Hjärttyget är supermjuk interlock från mjukatyger som jag inhandlade på syfestivalen cerisa kantband i interlock från JNY design.


Mönstret på koftan är från Ottobre storlek 50.


Mössan är avritad från en köpt mössa.

Skrev i förra inlägget att Pyret var sjuk igen. Efter att hon haft 40 graders feber hela veckan åkte vi till barnsjukhuset i fredags och det visade sig att hon hade halsfluss. Så vi fick penicillin och hon har blivit mycket bättre nu under helgen. Skönt!

torsdag 15 mars 2012

Beställning


En kollega såg dessa hängselbyxorna i skogens djur som en annan kollega beställt och ville beställa en body i samma tyg i present till en släkting. Samtidigt beställde hon också en t-shirt till sin egen son.

Så efter att ha övningssytt två bodysar (ses i föregående inlägg) så kände jag mig redo med att göra bodybeställningen. Det blev en body i storlek 74 med en form av kuvertknäppning med knappar. Skogens djur och röd interlock till kantband från JNY design.

T-shirten syddes upp efter mått från beställaren. Elefanttyg i mjuk bambuinterlock från Strömming design och blå muddväv till kanband från Stoff och stil.


Var på det nyöppnade Stoff och Stil i kungens kurva i helgen!! Underbart att ha så nära dit. Blev en hel del shoppat så klart.

Tråkigt är att Pyret är sjuk igen. Hon har nog åkt på influensan då hon haft hög feber hela veckan. Stackars liten.

onsdag 7 mars 2012

Bodypremiär!


Jag var sjuk hela förra veckan och är fortfarande förkyld för 3:e veckan i rad. Det har därför varit lungt på syfronten den senaste tiden. Denna vecka har jag dock haft ork att sy lite på kvällarna. Har fått en beställning på en body och eftersom jag aldrig tidigare har sytt någon så vill jag testsy lite först, vilket också passade bra då det är dags att börja sy lite smått till lillan i magen. Så här är premiärbodyn i marinblått stjärntyg från Stoff och Stil med cerisa kantband och kamknappar. Hur kul som helst att sy!

När jag ändå var igång med en body till lillan började jag på en till i svamptyget från Znok design.


Båda dessa småmönstrade tyger gör sig bra på små bodysar. Mönstret på bodysarna är en kombination av ett tröjmönster och ett bodymönster från Ottobre i storlek 50.

Har lite obloggade saker att visa upp också. Ett par mysiga muddbyxor till Pyret som fortfarande har lite ont om byxor. Velouren kommer från mjuka tyger och mudd från stoff och stil.

Ett annat obloggat plagg är dessa söta små flodhästtrosor till Pyret. Tyget kommer från Ohlssons tyger och mönstret är från Ottobre.