söndag 16 februari 2014

Pingviner och syfestival


Lillan älskar pingviner och hon har två favoritböcker med rörliga bilder som handlar om pingviner. Hon kallar dem Pinge, låter så sött :). Så när  jag kom på att jag faktiskt hade ett tyg med pingviner hemna så var det självklart att jag skulle sy något av det till henne. Det blev en tunika med prickiga ärmar och mysiga velourbrallor till.  Passade på att testa mönster från boken av Heilt speciell och Jubel. Jättebra modeller! 


I fredags var det åter igen syfestival!! Det kändes dock inte som att det var så länge sedan det var sist och jag behövde egentligen inte alls handla så mycket tyger eftersom det finns gott om det hemma, men det blev lite tyger, mönstertidningar, vinyl och inte minst den nya boken av Jenny Hellström. Tror aldrig det har varit så många tygutställare samma mässa, jättekul!

Mitt favorittyg var nog rostyget från Mjuka tyger och det passade perfekt till en mössa som gavs bort på kalas i helgen. Det kommer jag absolut sy mer av till mina tjejer. 2 kommentarer:

  1. Åh så fin jumper och byxa. Jag måste också prova att sy ur boken heilt spesiell og jubel. Jag har än så länge bara kollat på alla fina bilder i den.

    SvaraRadera
  2. Underbara tyger du köpt, och vilket underbart set med pingviner!
    Själv är jag dålig på att matcha mönstrade tyger, men nu blev jag inspirerad!/Åsa

    SvaraRadera