fredag 19 februari 2010

Workshop med sygurun Gekko


Idag bar det av till syfestivalen i Älvsjö. Det var jag och pyret och två vänner med sina bebisar. Vi började förmiddagen med en Workshop med Gekko hos JNY design där fick vi sy en dregglis med overlockmaskin. Det var dock inte helt lätt när man fick sitta och sy med en lite ledsen pyret i knäet =). Jag är trots allt nöjd med resultatet då det var premiär för mig både att sy dregglis och att använda overlock. Roligast av allt var dock att få se och träffa Gekko i verkligheten när man följt hennes blogg och skapande under en tid! Sedan inhandlades en del fina tyger hos bland annat e-slöjd, lite pärlor och så tittade vi på olika overlockmaskiner. Döm om vår förvåning då klockan plötsligt var 18:00 och mässan stängde. Lite trötta men glada gav vi oss hemåt och tänkte vilka duktiga bebisar vi haft som orkat hänga med oss hela dagen.

4 kommentarer:

 1. Dom var verkligen duktiga! Vi med tycker jag ;) Kom på att jag skulle köpt lite
  mer brunt tyg. Typiskt! Ha en fin syhelg!

  SvaraRadera
 2. Hej Hej!
  Ni måste verkligen varit jätteduktiga som var där så länge... Vi blev hämtade strax efter 2 så jag fick stressa en del på slutet;) Dock så blev det ett overlock köp för mig;) Är helt lyrisk och skall hämta den nästa vecka.. Trevligt att träffas! Ha en skön helg i snöyran...

  SvaraRadera
 3. Hej Busmumrik!
  Ja det var trevligt att träffa dig och din lilla tjej! Åh vad kul att du köpte en overlock, jag är verkligen också sugen på att köpa en. Vilken köpte du?

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Vilka fina saker du har sytt, och mycket på så kort tid! Jag undrar lite över sömmen på dregglisen, är den gjord med overlockmaskin eller inte? Letar för fullt på min Husqvarna bruksmaskin efter nån fuskvariant men än så länge förgäves.

  SvaraRadera