onsdag 17 november 2010

Från sydagen


I helgen hade Onomak och en kompis till mig vår efterlängdade sydag! Jag hade bokat en lokal i vår förening som var perfekt för ändmålet. Den var liten och mysig med ett stort bord i mitten där vi kunde klippa och skära ut tygerna och flera små bord längs väggarna med eluttag där vi ställde upp våra maskiner så det blev små systationer på varje bord. Sedan sydde vi, pratade, fikade och åt sushi och dagen gick alldelses för fort men det är väl så när man har roligt!


Mina alster från dagen blev ett par muddjeans med bakficka med små veck till Pyret. Jeanstyget är från Tygverket övrigt tyg är från Stoff och Stil. Har tidigare sytt ett par likadana men med lite andra färger, samtliga tyger är från Stoff och Stil. Mönstret är ett ganska omgjort Meedom form 2 storlek 74. Blev jättenöjd!

Sedan sydde jag även på denna beställning. En lila stjärnsingoalla med lång ärm storlek 74/80. Stjärntyger är från JNY och velouren från Ohlssons tyger.

11 kommentarer:

  1. Oj vad det låter trevligt och lyxigt! Fina saker blev det också!!

    SvaraRadera
  2. De där fickorna är ju för söta! Gillar också alltid dina singoallor!

    SvaraRadera
  3. Det där med syträff är ju en himla bra idé. Jag ska nog spåna lite med göteborgssömmerskorna ifall de är intresserade...

    SvaraRadera
  4. Jeansen är verkligen hur söta som helst med fickorna! Mitt i prick!!

    SvaraRadera
  5. Åh vad mysigt att bara få sitta och sy och umgås!!! =) Jättefina plagg hann du med!

    SvaraRadera
  6. Vilka fräcka muddisar som blev sydda under den trevliga "juntan".

    SvaraRadera
  7. Vilken härlig singoalla och riktigt fina byxor! Snyggt med fickorna, de gillade jag verkligen.
    Synd att jag inte kunde vara med, hoppas det blir fler tillfällen - och att barnvakterna är hemma då;)

    /Lena

    SvaraRadera
  8. Vilken himla bra idé! Tror jag gör lite copy and paste av den idén. Ska bara hitta några sysugna människor i min närhet!

    Jeansen är superfina!

    SvaraRadera
  9. Det låter verkligen mysigt!
    vi är tre som träffas varje månag kväll men då hinner man inte så mycket. Låter skönt med en hel dag så att man blir klar :)

    SvaraRadera
  10. Hallå! Kan jag få beställa ett par såna fina jeans som du sydde på sydagen? Som de rosa men med röd mudd. Stl 86/92. Vore jättekul :-)

    SvaraRadera