tisdag 2 november 2010

Symaskinstips efterlyses!


Ska gå på Syfestivalen på fredag och shoppa tyger, men jag tänkte också passa på att testa lite olika symaskiner och kanske även köpa en ny symaskin. Förra gången testade jag olika overlocker och slog till på en Janome MyLock 644D. Denna gång är jag ute efter en "vanlig" symaskin. Detta då min gamla Singer som jag har fått av min mormor inte fungerar så bra på stretchiga tyger. På stumma tyger är det inga problem. Det jag vill ha med min symaskin är alltså att den ska fungera bra på stretchiga tyger, den ska även fungera bra att sy med tvillingnål så att man kan bankanta samt att jag vill kunna sy enklare applikationer med. Har ni något tips på en bra symaskin?

Bilden är lånad från http://www.edu.linkoping.se/tallboda/Slojd/Textilslojd/textilslojd_ar4-6_lasaret_2000-01.htm

4 kommentarer:

 1. Jag har en Janome Easy Jeans som jag är jättenöjd med. Den klarar att sy i tjocka tyger utan problem, både jeans och läder. Har även sytt mina vagnsittdynor i flera lager tyg med denna utan krångel. Trikåtyger är den också bra på. Inga problem alls att sy kantband på trikåtröjor etc med tvillingnål. Har även sytt applikationer utan problem.

  Finns säkert många andra bra maskiner på marknaden, men jag har i stort sett bara testat den här och jag tycker den är värd sitt pris och kan varmt rekommendera den till andra!

  Lycka till med maskinvalet!

  SvaraRadera
 2. Jag köpte en Pfaff 2048 förra året. Ganska avancerad maskin, just den modellen var på väg ut och var på "rea". Tvillingnål fungerar inte alls. Det är faktisk riktigt svårt att få till. Min gamle Elnita, en helt basic maskin klarade heller inte det. Nu har jag en Coverpro till det. Det dock Pfaffen har som jag är mycket nöjd med till stretchtyger är vaffelsöm. Det ger en snygg och elastisk fållsöm till tröjor, jag har användt den mycket på velour också. Använder den fortfarande även om jag har Coverproen. Passa på att din nya maskin har det. Fina applikationer får man med satängsöm, det har Pfaffen, men någon stor skillnad mot vanlig zick zack tycker jag inte det är. Fråga hur tjockt maskinen kan sy. Ska man sy i hop kantband blir det tjockt. Tycker nog inte Pfaffen är jättebra på det. Lycka till!!

  SvaraRadera
 3. Önskar jag hade haft något att säga men jag har inte fått min nya maskin ännu.
  Lycka till med letandet och ha det så kul på syfestivalen! Hade så gärna vilja vara där men det är lite långt att åka.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för tipsen! Ska ha dem i tankarna imorgon när jag testar symaskinerna =).

  SvaraRadera