torsdag 25 februari 2010

Klänning + overlock!


Jag har sett så mycket fina klänningar på diverse bloggar och blivit sugen på att sy några till Pyret. Denna lite retroinspirerade är först ut. Tyget är från Ohlssons tyger och är blev över när jag sydde en sommarkjol till mig själv för några år sedan. Den ljusrosa snedslån är från min lokala syaffär. Mönstret är Meedoms A-form 1,5 storlek 74 utan sömnsmån då jag tyckte mönstret såg lite stort ut. Har gjort ett sprund bak enligt tips från Gekkos blogg. Fick sprätta lite när jag skulle sy på kantbandet, men efter ett tag gick det bättre. Tycker klänningen blev söt!

Efter syfestivalen har jag gått och tänkt mycket på att jag vill köpa en overlock. Igår kunde jag inte hålla mig längre utan jag slog till! En försenad 30-års present kanske man kan säga =). Köpte en Janome My Lock 644D till mässpris. Sitter och läser instruktionsboken och har inte hunnit testa den ännu....men jag längtar!



Bilden kommer från Janomes hemsida http://www.janome.se.

söndag 21 februari 2010

Tänk om jag hade en liten liten apa....




Har sytt påslakan till Pyrets spjälsäng i helgen. Tyget är det rosa bomullstyget med apor från Stoff och Stil. Jag tycker verkligen om tyget då det är sött och tufft på samma gång! Och vad kan passa bättre till Pyret som älskar sången- Tänk om jag hade en liten liten apa, umpa, umpa, fallerallera...

Den lilla kudden i vagnen har också fått sig ett nytt örngott för ett tag sedan.

fredag 19 februari 2010

Workshop med sygurun Gekko


Idag bar det av till syfestivalen i Älvsjö. Det var jag och pyret och två vänner med sina bebisar. Vi började förmiddagen med en Workshop med Gekko hos JNY design där fick vi sy en dregglis med overlockmaskin. Det var dock inte helt lätt när man fick sitta och sy med en lite ledsen pyret i knäet =). Jag är trots allt nöjd med resultatet då det var premiär för mig både att sy dregglis och att använda overlock. Roligast av allt var dock att få se och träffa Gekko i verkligheten när man följt hennes blogg och skapande under en tid! Sedan inhandlades en del fina tyger hos bland annat e-slöjd, lite pärlor och så tittade vi på olika overlockmaskiner. Döm om vår förvåning då klockan plötsligt var 18:00 och mässan stängde. Lite trötta men glada gav vi oss hemåt och tänkte vilka duktiga bebisar vi haft som orkat hänga med oss hela dagen.

torsdag 18 februari 2010

Klara färdiga gå!

Jag har tidigare mest sytt gardiner, överkast och en och annan väska dvs raka sömmar. Nu när jag fått barn så har jag blivit sugen på att även sy barnkläder. Inte minst efter att ha tittat på alla fina sybloggar ute i landet som inspirerar till tusen. Har under en tid samlat på mig lite mönster, tyger och massor med idéer. Så klara, färdiga gå! Nu är det bara att sätta igång att skapa och vad passar inte bättre än att få inleda med ett besök på syfestivalen i Älvsjö imorgon!

Då jag inte sytt på ett bra tag tänkte jag dock värma upp både mig och symaskinen med några lättare projekt som förvaringskorg, näsduksfodral och lite sängkläder till Pyrets spjälsäng.

tisdag 16 februari 2010

Bloggen skapad!

Det var ju inte så svårt som man kunde tro.