torsdag 6 januari 2011

2 par jeans


Vi är fortfarande jullediga och jag kommer att vara hemma lite till och från tom den 20/1 då pyret börjar inskolning på dagis. Det känns nästan som att vara mammaledig igen =). Just nu är det dock inte så roligt då Pyret fått någon slags magsjuka, lillstumpan!

Igår när hon var trött och sov över 2 timmar på eftermiddagen så passade jag på att sy lite. Det blev två par jeans med röda muddar, lika men ändå ganska olika.

Det ena paret är en födelsedagspresent till Pyrets kusin T som snart fyller 2 år. Mönstret är omgjort meedom from 2 storlek 86. Jensen är sydda av ett par jeans som varit min sambos som det slitits hål på. Jag sparade sidosömmarna från ursprungsjeansen. Bak sydde jag på en ficka av jeanstyg som jag vänt ut och in och overlockat kanterna på för att få lite kontrast. Röd mudd från Ohlsson tyger. Tycker att de blev coola!


Det andra paret är till Pyret. Samma modell som jag gjort tidigare (också omgjort meedom form 2 storlek 74), men förlängde dem lite till i benen denna gång då Pyret vuxit lite på längden. Det mörka tunna Jeanstyget och det röda tyget med vita hjärtan som använts till fickan är från tygvaruhuset. Röd mudd från Ohlssons tyger. Gillar verkligen denna modell. Praktiska, sköna och snygga.Jag är sugen på att lära mig lite photo shop! Det blir så snygga bilderna har jag sett för alla som använder det på sina bloggar. Vi har det på datorn, men jag har aldrig testat det ännu. Har ni några tips till en nybörjare?

8 kommentarer:

 1. Jättetuffa jeans! Det är smart att återanvända utslitna jeans. Tyvärr har jag inget att komma med när det gäller photoshop... lycka till!

  SvaraRadera
 2. Haha...vad roligt!! Vi har tänkt lika vi:) De redoade jeansen blev ju supertuffa å lilla Pyrets jeans blev ju verkligen superduperfina med allt det röda till!! Hoppas Pyret kryar på sig och lycka till med inskolningen så småningom:)

  SvaraRadera
 3. Ooops glömde ju...angående PS så är det bara att leka sig fram. Att ljusa upp bilder, höja kontrasten lite och beskära om det behövs...det kommer man långt med.

  SvaraRadera
 4. Jättefina! Coola!
  Perfekt att sy jenas av slitna jeans. De blir ju mycket mjukare då.

  SvaraRadera
 5. Fina jeans båda paren! Smart med återanvändning och då blir jeansen mjukare för barnet att leka i! Lycka till med inskolningen på dagis! Vi har det framför ett tag ännu för min 1-åring. Det blir i mars-april kanske.

  SvaraRadera
 6. Fina jeans, gillar speciellt de med röd ficka. Jag har inte orkat lära mig Photoshop, fast vi har det, utan laddade hem PhotoScape gratis. Det är nog inte lika avancerat men kräver inte så mycket av användaren heller:)

  SvaraRadera
 7. Jättefina! Hoppas inskolningen går bra och lycka till med photo shop : D

  SvaraRadera