onsdag 12 januari 2011

Aptunika


Jag håller på att försöka lära mig photoshop. Frilägga bilder var inte helt enkelt, men det verkar finnas tusen smarta sätta att göra det på. Det gäller bara att lära sig hur och när man ska göra vad =). Har insett att det var betydligt enklare att frilägga bilder som jag fotat mot svart bakgrund som jag vanligtvis gör. Denna tunika innehöll dock svart mönster så då tog jag ett annat enfärgat tyg och lade bakom men det blev inte riktigt lika bra. Men det får duga för denna gång.

Så till tunikan. Den är sydd i aptyget från stoff och stil som verkligen är ett av mina favoriter. Nu var det ett tag sedan jag sydde kläder i det har mest blivit mössor, tossor och vantar av det till olika beställningar. Jag valde cerisa muddar till för att ge den lite mer färg och så testade jag en ny söm på symaskinen att fålla med i samma färg. Sömmen var väldigt snygg men tyget drog sig lite först och blev bubbligt. Den var inte helt lätt att sprätta men det gick och tillslut blev sömmen bra. Som tur var hade jag fått en sprättkniv i julklapp med ett litet vasst blad som man skär av trådarna med som var till stor hjälp. Får visa den på bild någon annan gång. Båda tygerna är från Stoff och Stil och mönstret är från Welinders bok storlek 86 utan sömnsmån.

12 kommentarer:

 1. Superfin å vilken läcker söm du fållat med!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar också det tyget, underbar kvalité! Vad fint det var med den cerisea täcksömmen. Vad köpte du för maskin?

  SvaraRadera
 3. Åaa - den var utrolig fin! Så flott med de røde detaljene!

  SvaraRadera
 4. Apsnygg (haha!). Blir lite sugen på tyget också...

  SvaraRadera
 5. Kjempefin tunika!
  Og for en fin søm du har brukt for å legge den opp! Hvilken søm er det, egentlig....? Jeg kjøpte jo også en sånn maskin før jul, vet du ;) Har ikke fått testet den ut skikkelig ennå, for har desverre en skikkelig sømtørke nå etter jul :(
  Godt nyttår forresten :)

  SvaraRadera
 6. aptyget är verkligen snyggt! jättefin!

  SvaraRadera
 7. tina f: sömmen som jag använt är nr 80 som du hittar under mode 2. Den är förinställd på stygnbredd 7.0 och stygnlängd 2.5. Jag ändrade styngdbredden till 5.0 för att få en lite smalare söm. Det är kul att testa lite av alla de sömmar som finns på vår maskin. Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Snälla du ge mig tips!!! Jag skulle så hemskt gärna vilja lära mig. Kan du göra ett enkelt inlägg eller skicka mig några rader "steg för steg".
  Tunikan är förresten jättefin.

  SvaraRadera
 9. Jättefin tunika, härligt med det cerisa till.
  Du lär dig säkert snart fotoshop...jag vill också det som sagt men jag har tar mig aldrig tid att sitta ner och testa...

  SvaraRadera
 10. Ser jättefin ut! Jag gillar också aptyget från stoff & stil, hade blivit glad om det kommit i lite nya färger till våren.

  SvaraRadera
 11. Vad duktig du är som fått till bilden så fint. Tunikan är jättefin!

  SvaraRadera
 12. Vilken fin tunika! Hon kommer att vara så fin när hon börjar dagis :)

  SvaraRadera