torsdag 16 februari 2012

Hjärteklänning


Pyret är sjuk igen så i veckan har det varit vab varannan dag för mig. Det positiva med att vabba är väl att man kan få lite tid till att sy, pyssla eller fixa hemma medan Pyret sover. I tisdags då det var alla hjärtans dag började jag tänka på att jag ville göra denna klänning. Den stannade dock i tanken och det blev inget sytt. Idag då det åter var min tur att vabba så klippte jag och sydde medan Pyret sov.


Jag har utgått från ett mönster på ett linne från ottobre och gjort om det till en klänning. Har sett många liknade modeller hos er andra bloggare och tycker att den är så enkel och fin.


Hjärtevelouren är från Stoff och Stil och är väl inte den allra bästa kvalitén och många varnade om den innan att den vita bakgrunden kommer fram genom färgen. Jag kunde dock inte låta bli att köpa tyget i alla fall då det var så sött och till en sådan här klänning funkar den bra. Insåg när jag klippt ut bakstycket att jag vänt luggen på velouren åt fel håll, men det syntes faktiskt inte så mycket som på annan velour. Så det var bara att klippa framstycket åt samma håll. Röd interlock från JNYdesign.

Imorgon blir det syfestivalen! Jag har tagit ledigt från jobbet och Onomak kommer hit och hälsar på och vi ska ska börja dagen med att gå på syfestivalen och sedan ha lite pyssel på kvällen. Så Lyxigt!

10 kommentarer:

  1. Vilken fin klänning! En favoritmodell hos mig också. Låter som ni kommer få en toppendag imorgon, ha det så skoj på mässan!

    SvaraRadera
  2. en sån snygg!! jag syr också en liknande modell - en klar favorit :) måste säga att hjärtanen gör sig väldigt bra så här. kul med besök och syfestival, jag är inte alls avundsjuk, nejdå...

    SvaraRadera
  3. Nydelig hjertekjole!
    Kos deg i morgen - høres veeeeeldig hyggelig ut :)

    SvaraRadera
  4. Supersöt klänning å morgondagen låter som en riktig toppendag!

    SvaraRadera
  5. Klänningen var ju alldeles ljuvlig!!! Det tyget gjorde sig bra till den enkla men fina modellen. Vad avis jag blir när du säger att du kan sy och pyssla när Pyret sover... Även om lilla A är jättesjuk och har feber så sover hon aldrig mitt på dagen längre. Ha det så kul på syfestivalen och under pysselkvällen med Onomak...låter ju inte helt otrevligt:)

    SvaraRadera
  6. Jätte fin klänning, åå jag vill också gå!! Ha en super bra dag i morgon :)

    SvaraRadera
  7. Ååå, så snygg! Och ååååå vad jag längtar till imorn! Hoppas du har snabbtvätt på maskinen så vi kan klippa i nåt nytt tyg imornkväll =)

    SvaraRadera
  8. Så fin Pyret kommer att bli i den fina klänningen! Kul med besök och syfestival, idag lördag ska jag dit!

    SvaraRadera
  9. Vilka snygga saker, gillar verkligen hood-tröjan!

    SvaraRadera