onsdag 7 april 2010

Problem med SOS-tråd!


Håller på att bli lite smått tokig här hemma! Skulle trä om min overlockmaskin för ett tag sedan och passade på att damsuga och olja in den. Satte sedan i tråd från Stoff och Stil och efter det har jag inte kunnat få till bra stygn. Trädde om ett antal gånger utan att få till det. Tillslut bytte jag tillbaka till den tråd jag hade innan och då blev stygen bra igen. Är den någon annan som använder tråd från Stoff och Stil till sin overlock? Får ni i så fall göra någon speciell inställning på maskinen pga tråden? Har ni några tips? Tråden är i 5000m-koner och Jag har en Janome MyLock 644D. Hjälp!

Bilden kommer från www.husqvarnaviking.com.

4 kommentarer:

 1. Vad trist när du köpte så många rullar! Tyvärr kan jag inte hjälpa, men kanske värt att ringa till SOS:s kundtjänst. De kanske vet om fler som fått samma problem och vet hur det skall lösas. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset, man kan ju alltid ringa kuntjänst och höra.
  Ja jag slog ju på stort och köpte 4 rullar i 3 färger!
  Jag har hållt på och testa lite olika inställningar nu och börjar få till det. Jag har dock bytt ut den spolen som gav mest problem till en annan liten spole och då funkar det bättre. Men fortsättning följer.....=)

  SvaraRadera
 3. Hej, jag har haft precis samma problem som du med tråden från SoS så nu kör jag bara med tråd från Bibbi. Vore dock kul att höra om det finns nån lösning på problemet.

  SvaraRadera
 4. Jag hade lite krångel igår när jag sydde kaninjackan. Första gången jag använt tråd från SOS och fick en massa "hoppstygn". Bytte nålar och satte inställningarna exakt på 4 rätt över så blev det i alla fall någorlunda ok.

  SvaraRadera