onsdag 12 maj 2010

"Lite galet ska det ju vara"


Jag kallar ofta Pyret för bebis fast än hon är 10 månader, men denna beställning är till en "riktig" bebis som är några veckor gammal! När jag var på jobbet och hälsade på fick en kollega se pyrets apklänning och mössa och tyckte tyget var så fint. Hon ville då beställa något till hennes systers kommande bebis. Hon visste inte vad det skulle bli så hon skulle återkomma när bebisen fötts. Det blev en kille och vi bestämde att en mössa och muddbyxor skulle bli bra. Det var precis så att den bit av aptyget som jag hade kvar skulle räcka till det. När jag sydde gjorde jag dock misstaget att vända mönstret olika håll på benen så på det en benet blev aporna upp och ned. Och jag hade ju inget mer tyg att ta av! Jag erbjöd henne så klart att sy ett par byxor i ett annat tyg eller att hon skulle få byxorna på köptet. Hon tyckte att "lite galet ska det ju vara" så hon ville ha byxorna ändå för en liten slant.

Så till kläderna: aptyget är ju från stoff och stil, svart mudd inhandlat på syfestivalen i Älvsjö. Mönstret på byxorna är Meedom form 1 storlek 56 (som jag avkortat i midjan och gjort något vidare i beslutet) och mössmönstret är eget. Hoppas att kläderna ska passa, trots mitt klanteri!

8 kommentarer:

 1. Haha...sånt som händer!!! Men jag tyckte att byxorna blev supercharmiga så här...apor klättrar, hänger och slänger ju ändå så det blir nästan mer naturtroget så här;) Uppenbarligen resonerade ju som tur är din kund likadant!

  SvaraRadera
 2. Jag såg det inte förrän jag läste det:) Tycker de blev coola så här!

  SvaraRadera
 3. säger som onomak, det hade jag nog inte sett om du inte skrivit det... ;)
  Men väldigt snyggt blev det!

  SvaraRadera
 4. Perfekt set! Nu ser ju även bebisen aporna från rätt håll på ena benet!

  Dynan till vagnen i nedan inlägg blev ju bara sååååå läcker ;-)

  SvaraRadera
 5. Ja, misstag kan hända den bästa :D. Jättesött!

  SvaraRadera
 6. Hur gulligt som helst! Säger samma sak, jag såg det inte innan jag läste det. Längtar efter mitt gröna aptyg....

  SvaraRadera
 7. Såg inte heller förrän jag läste :-) Superfint set!

  SvaraRadera
 8. Grattis Le Petit, jag har nominerat dig till Beautiful Blogger Award!

  SvaraRadera