fredag 28 maj 2010

Jeansbeställning


Det har inte varit så mycket syande och bloggande på sista tiden då jag varit sjuk med feber och magsjuka, men nu är jag ingång igen!

Samma mamma som gjorde denna djungelbeställning har beställt en jeansoutfit till sin dotter. Tunikan känner ni säkert igen, den är precis likadan som den som jag gjort till Pyret tidigare. Mamman ville att muddjeansen inte skulle vara så tighta så därför har jag provat att göra Meedoms form 2 storlek 74 med vissa modifieringar för att göra byxorna lite luftigare än de muddjeans som jag gjort tidigare. Testade även att sy stickningar vid midjan och benslut vilket jag tycker blev jättebra.


Jeanstyget är från tygverket (som plötsligt har höjt meterpriset med 20 kr...det är ju inne med jeans =)). Ljusrosa muddväv från Stoff och Stil och spetsen på tunikan har jag fått av min svärmor. Hoppas att beställningen kommer att bli lika uppskattad som den förra!

För att jag tycker att det är så kul med en återkommande beställare så tänkte jag skicka med en haklapp som bonus. Den ser likadan ut som den som jag gjorde till Pyret, men denna har jag uppdaterat med en metalltråd i fickan så att den går att böja ut för att effektivare samla upp mat. Haklappen är fortfarande liten och smidig. Tipset tror jag att jag såg på Älskade Hjärtegryns blogg. Ett annat tips är att först sy fast snedslån på fickan och sedan trä i metalltråden så riskerar man inte att förstöra nålen. Vaxduken är från Tygvaruhuset och röd snedslå från Stoff och Stil. Mönstret är eget.


Trevlig helg på er alla!

15 kommentarer:

 1. Jättesnyggt! Jeansen blev så mycket bättre än mina form 2 jeans :)
  Väldigt smart med metalltråden! Kanske jag snor iden nån gång om det är ok?

  SvaraRadera
 2. roligt att ha hittat din blogg! börjar följa nu!

  SvaraRadera
 3. Jättefint och smart med metalltråden i haklappen. Beställaren kommer garanterat att bli supernöjd!

  SvaraRadera
 4. Jättefint, ser mjukt och härligt ut!

  SvaraRadera
 5. Kanon fina grejer!! Gillar verkligen dem!

  SvaraRadera
 6. Jag blev aldrig riktigt nöjd med Meedoms byxmönster, tröjmönstret har jag använt mycket. Skulle du ville prova något annat kan jag rekommendera Welinders. kan användas båda till fasta tyger och velour, med och utan mudd, precis lagom med rörelsesvidd och lite mer bredd nere som ger mer pös. Jättefint sätt!

  SvaraRadera
 7. Väldigt söt klänning! Ser dessutom enormt välsydd ut!

  SvaraRadera
 8. Toppenfint set, med haklappen som pricken över i:et. Ståltråden var ju supersmart!

  SvaraRadera
 9. Så fint, och smart med tråden, då skulle till och med min son kunna använda såna där finingar. Klänningen är verkligen söt med sin lilla spets! (Jag svarade på din fråga förresten, maila om du vill ha mer info!)

  SvaraRadera
 10. Tack för alla trevliga kommentarer!

  Onomak: Klart att även du kan använda iden för haklappen!

  Syserine: Tack för tipset, ska kolla på Welinders byxmönster. Jag har ju den boken också.

  Emster: Tack för svaret! Jag har läst och jag tror att jag förstår hur du har gjort, annars hör jag av mig =).

  SvaraRadera
 11. Vad fint! Julia kommer att bli jätteglad för sina nya kläder :-) Tar du med dem till Vårruset i morrn? Vi ses & kram!

  SvaraRadera
 12. Tack för kommentaren på min blogg! Roligt att hitta hit, du gör verkigen fina saker. Jättefin singoalla!

  SvaraRadera