torsdag 24 juni 2010

Jag får aldrig nog...


Av klänningar! Nu har jag sytt tre sommarklänningar i olika modeller. Den första är en enkel klänningsmodell. Mönstret som jag utgått från är från Ottobre 3/09 där minsta storleken var 92 men jag har försökt skala ned det till en storlek 80. Tyget är en stuvbit inhandlat på hobbyaffären i Liljeholmagallerian och rosa snedslå från Tygverket. Jag sydde ihop dubbel snedslå för att göra knytbandet i halsen. Modellen är söt och väldigt enkel att sy.


Nästa klänning är en enkel trikåklänning med mudd i armar och hals. Längst ned har jag sytt med flatlocksöm i stället för att fålla. Mönstret är rejält omgjort Meedom A-form 1,5 storlek 74. Rosa moln från JNY design och vid muddväv från Textilcentrum. Den ser kanske inte så mycket ut för världen men den är väldigt fin på =).


Sista klänningen är en singoallatunika. Likadan som de tunikor jag sydde till Pyrets kusiner för ett litet tag sedan. För att göra den något annorlunda fick Pyret en lilarosa snedslå i stället för en röd på sin. Mönstret är Welinder stolek 74/80 och tyg och snedslå är från Ohlsson tyger. Kan inte vänta tills jag får se dem alla tre tillsammans i sina klänningar!Sedan har jag fått ytterligare en award av Tri & Mar, tusen tack! Hennes motivering stämmer ganska bra in på det här inlägget =) som var: "Har precis som jag förkärlek till klänningar och tunikor, skillnaden är att här finns det någon som kan ha dem ;-). Här finns en uppsjö av härliga färgkombinationer". Med awarden följer att man ska berätta sju saker om sig själv det kan ni läsa här och här. Jag väljer åter igen att skicka den vidare till alla underbara sybloggerskor! Vad vore bloggandet utan er!

Imorgon bär det av till landstället i skärgården för att fira midsommar och ha semester. Ska bli så härligt! Pyrets tvillingkusiner kommer också dit. Jag kommer att ta med mig symaskin och lite tyger så det kommer säkert att bli lite sytt, men inte så mycket bloggande. Vill önska er alla en glad midsommar och en härlig sommar! På återseende!

11 kommentarer:

 1. En så fin trio av klänningar! Härliga på var sitt sätt.

  SvaraRadera
 2. Underbara som alltid!! Pyret kommer att bli en riktig prinsessa. glad midsommar till dig också.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga klänningar! Tänk att man kan variera så mycket på samma plagg. Glad midsommar!!

  SvaraRadera
 4. Men så fina!! Jag önskar så att jag hade singoallamönstret från Welinder... Ha en skön midsommar!!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga klänningar!! Gillar dem skarpt!
  Ha en skön midsommar!

  SvaraRadera
 6. Jättesöta! Gillar framför allt den första klänningen, har letat efter ett mönster på en sådan. Kanonfin!

  SvaraRadera
 7. Jättehärliga klänningar alla tre. Hoppas att ni hade en bra midsommar.

  SvaraRadera
 8. Finfina klänningar. Den första i det turkosprickiga och med rosa kantband faller jag pladask för! Har också det numret av Ottobre så jag får väl ge mig på den modellen nån gång!

  SvaraRadera
 9. Vilken tur att vi fick en så varm sommar så att Pyret kan använda alla sina klänningar :-) Stor kram Jenny

  SvaraRadera
 10. Jag har just hittat hit. Ville bara säga att du gör jättefina kläder!

  SvaraRadera