tisdag 1 juni 2010

Mor & dotter örngottstopparJag har sett flera bloggerskor som gjort jättefina örngottströjor/blusar och tänkte det här måste jag ju bara testa! Det grönblommiga örngottet är inhandlat på tradera för en liten summa. Samtidigt inhandlade jag det rosablommiga barnörngottet (för en lite större summa =)) och tänkte att det här blir ju perfekt att göra en mor och dotter-toppar av.

Pyrets topp blev med en liten ärm med mudd på och jag har använt befintlig fåll längst ned. När jag var klar med den lilla blusen ville jag genast prova den på Pyret. Ritch sa det och plötsligt var det en stor reva på framsidan av blusen! Örngottet var tunnare och mer slitet i mitten. Funderade länge hur jag skulle göra för att laga det hela och till slut så bestämde jag mig för att förstärka med tyg på insidan och spets på utsidan. Fick klippa bort sprundet som från början satt på framsidan och gjorde ett sprund på baksidan i stället.


Min topp valde jag att göra mer som ett linne med ett litet sprund fram.


Tyget är second hand, vit mudd från Textilcentrum, vit snedslå från min lokala syaffär och spets från Ohlssons tyger. Inget mönster är använt utan jag har klippt topparna på fri hand. Är jättenöjd med båda topparna trots lite omarbetning och ser fram emot att få använda topparna tillsammans!

17 kommentarer:

 1. Så fina de blev!! Och spetsen mitt fram på den lilla toppen blev ju pricken över i! Underbara tyger du hittat! Tänk att man kan göra en hel vuxentopp av ett litet örngott... Jag måste testa någon gång.

  SvaraRadera
 2. Så superfina ni kommer vara tillsammans!! =)

  SvaraRadera
 3. Så grymt snygga! Satt igår och läste igenom Soligs beskrivning på örngottstoppen och lade sedan bud på två örngott på Tradera. Hoppas jag får dem, skulle verkligen behöva lite blomsterfägring... Några tips annars?

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt fina. Gillar verkligen spetsen fram på lilltjejens. Och bra modell på din top! Grymt snyggt alltsammans.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina!
  "Tur" att den lilla sprack - annars hade det kanske inte blivit någon spets och den passar verkligen suveränt!

  /Lena

  SvaraRadera
 6. Vad duktig du är på att fixa ett "misstag" och kanske att det till och med blev bättre, vem vet! Fina blev dom och helt olika min fast vi nog har utgått från samma beskrivning!

  SvaraRadera
 7. Jättefina båda två! Spetsen på lillan klänning eller topp blev ju som pricken över i, jag tycker den tillsammans med den vita snedslån och vita mudden är det som gör klänningen! Snygg modell på din topp också!

  SvaraRadera
 8. Vilka fina toppar! Och vad roligt att göra dem av något så "enkelt" som ett par örngott. Fina modeller du fått till! Är impad att du gjort dem på fri hand!

  SvaraRadera
 9. Vilka fina toppar!! Det är så kul med dessa gamla påslakan och dyl. Spetsen var perfekt till!

  SvaraRadera
 10. Härligt somriga plagg. Moddellerna blev ju super, och kul att du visar upp dig själv live också!

  SvaraRadera
 11. men ååh, vad fina! Och vilken smart lagning med spetsen, ska jag komma ihåg! ;)

  SvaraRadera
 12. Wow vad fina! Vad säker du är som klipper ut de på frihand med så bra resultat. Superfint med spetsbandet, så tur i oturen att den gick sönder ;-)

  SvaraRadera
 13. Vad duktig du är, det där var ju hur fint och fyndigt som helst! :)

  SvaraRadera
 14. Åhhh så fina!!! Där räddade du en jättefin topp...med spets...himla smart;) Vad fint ditt linne blev då och du passade verkligen i det!! Jag har svarat på din fråga angående bilder i inläggen...så kolla in min blogg igen. Hoppas att det kan var tillnågon hjälp som sagt:)

  SvaraRadera
 15. Underbara tyger och jättesöta topp! Kanongulligt med spetsen fram!

  SvaraRadera
 16. Superfina bägge två! Vilka härliga tyger och modeller, spetsen fram gjorde ju bara det hela ännu sötare.

  SvaraRadera
 17. Jättefina! Underbara tyger. Gillade din linnémodell.

  SvaraRadera