torsdag 29 april 2010

Djungelbeställning + efterlysning



En fd kollega och vän har en dotter som är jämngammal med Pyret. De har beställt en liten djungeloutfit med mössa, dregglis och långärmad tröja. Djungeltyget är ju som bekant från JNY-design, brun muddväv inhandlat på syfestivalen i Älvsjö. Mönstret på raglantröjan är Meedom form 1 storlek 80 och mösssan är samma som tidigare och dregglisen är eget. Egentligen skulle beställningen även innefatta en likadan tunika som denna men tyvärr är det fina pippifågeltyget restat hos Stoff och Stil och den lilla snutt jag har kvar räcker inte till en hel tunika. Så om någon har en halvmeter över för försäljning är det bara att hojta till!

onsdag 28 april 2010

Första beställningen


Har precis gjort klar min första beställning! Det är mamman som fick det här möss- och dregglissetet till sin bebis som ville ha en mössa till sin andra dotter på snart 4 år. Dottern älskar lila så det lila stjärntyget från JNY-design blev ett passande val av tyg. Mönstret är gjort lite på fri hand med utgångspunkt från den förra mössan. Hoppas att den kommer att passa!

Jag har även en annan beställning som snart är klart och en som snart ska påbörjas! Jättekul och spännande! Kommer på bloggen inom kort.

onsdag 21 april 2010

Är det en flugsvamp?



Nej det är bara lilla Pyret i sin nya flugsvampsoutfit bestående av en tunika och muddbyxor =). Det prickiga tyget kommet från Sydrömmar och är i tunn singeljersey, vilket kan vara svalt och skönt i sommar. Vit mudd från Tygverket. Mönstret på singoallatunikan är Weliders storlek 74/80 fast jag satte mudd i ärmarna i stället för resår. Byxmönstret är Meedom storlek 68 avkortat i midjan. Om man tycker det blir för mycket prickigt så är plaggen även fina var för sig. Till tunikan passar det jättebra med ett par vita tights eller jeans och till byxorna en vit body. Visst är hon söt!


söndag 18 april 2010

Hängselklänning



Sedan jag såg denna fantastiskt söta hängselklänning hos Gekko har jag haft den i minnet och velat göra en liknande modell fast i rosa. Mönstret har jag ritat av från en av Pyrets jeansklänningar som är en liten storlek 80. Cerice velour från Ohlssons tyger och randig trikå som foder från E-slöjd. Hade egentligen velat göra en liten stjärnapplikation på klänningen men jag vet inte om min vanliga gamla symaskin skulle klara av det. Tycker klänningen blev jättesöt, men tyvärr så gör sig den cerisa färgen inte alls på bild utan ser lite dassig ut. I verkligheten är den mycket knalligare. Detaljbilder kan ses nedan.



torsdag 15 april 2010

Födelsedagspresenter


Min kompis E fyllde 30 år igår och jag var och uppvaktade henne med lite presenter. Temat för presenterna var "Handmade with love" och bestod av två par örhängen och en mössa i ett tyg som hon fått välja. Tyvärr kom inte mössan med på bild innan den gavs bort, men jag ska försöka att fota den när jag träffar henne nästa gång. Det de ljusa glaspärlorna och silverkrokarna är inhandlat på Syfestivalen i Älvsjö (där det ju också såldes en massa fina pärlor!) och de röda glaspärlorna med blommor kommer från Sirlig pärlor. Tycker de blev söta och somriga! Presenterna verkade bli väldigt uppskattade.

torsdag 8 april 2010

Le Petit


Beställde namnband med "Le Petit" från Mina Namnband för några veckor sedan. Igår damp de äntligen ner i brevlådan! Jag tycker det blir så fint på kläderna och sedan är det ju kul att få sätta sin lilla signatur på det man skapar.

onsdag 7 april 2010

Problem med SOS-tråd!


Håller på att bli lite smått tokig här hemma! Skulle trä om min overlockmaskin för ett tag sedan och passade på att damsuga och olja in den. Satte sedan i tråd från Stoff och Stil och efter det har jag inte kunnat få till bra stygn. Trädde om ett antal gånger utan att få till det. Tillslut bytte jag tillbaka till den tråd jag hade innan och då blev stygen bra igen. Är den någon annan som använder tråd från Stoff och Stil till sin overlock? Får ni i så fall göra någon speciell inställning på maskinen pga tråden? Har ni några tips? Tråden är i 5000m-koner och Jag har en Janome MyLock 644D. Hjälp!

Bilden kommer från www.husqvarnaviking.com.

lördag 3 april 2010

Glad påsk från sjukstugan


Denna påsk blev inte riktigt som vi tänkt oss. Vi skulle flyga hem till norrland och fira påsk hos min familj men i onsdags fick Pyret öroninflammation och feber så det blev ingen flygtur av. Så nu är vi hemma och har sjukstuga i stället.

Finns det förresten några påskkärringar nu för tiden? Det börjar bli sällsynt med dem....har tyvärr inte fått någon påhälsning. Vad synd, då måste man ju äta upp allt godis själv =). Vill i alla fall passa på att önska alla en riktigt GLAD PÅSK!