lördag 27 mars 2010

Byxverkstad


Skrev för ett tag sedan att det var dags att sy lite byxor till Pyret. Det kom lite annat i mellan men nu har jag haft byxverkstad och sytt tre par mysiga muddisar så att hon slipper gå byxlös! Jag har nu testat det som OttoPippi tipsade mig om angående min fråga i förra inlägget och det funkar ju hur bra som helst, tack för tipset!

Det första är i cerice velour från Ohlssons tyger och muddväv köpt på symässan i Älvsjö. Mönstret är samma som detta storlek 74.


Nästa par har jag testat mönstret från meedomboken form 1 storlek 68 men tagit av en bra bit på midjan då jag ville sätta dit mudd. Detta blev en någon mer slimmad modell. Det svart och vitrandiga tyget kommer från ett av mina linnen som numera hade blivit lite tight...jag är tydligen inte storlek 32/34 längre =). Ljusrosa mudd från Stoff och Stil.


Det tredje paret är samma mönster som det randiga byxorna. Turkos velour och muddväv från Stoff och Stil.

8 kommentarer:

 1. Vilka fina byxor!! Nu vet jag vilket, eller vems mönster jag ska använda till nästa byxa till lilleman. Så slipper han kanske inte gå runt i tajts :)

  SvaraRadera
 2. Vilken skön trio! Fräscha färger/kombos!

  SvaraRadera
 3. Fina vår byxor!! Missade att skriva i ditt förra inlägg men har tänkt på precis samma sak. Jag gör som du... och på min maskin kan jag inte lyfta kniven, frågade i butiken. Visst har vi samma maskin? Har du lyckats lyfta den?

  SvaraRadera
 4. Busmumrik: Jag tror att vi har samma maskin, en Janome MyLock 644D? Jag hittade att man kunde deaktivera kniven på sid 25 i instruktionsboken. Man lyfter inte bort kniven utan snarare sänker ner den. Jag hoppas att det är så man ska göra =). Det borde funka för dig också, Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Superhärlig trio. Har precis testat Ottobres mönster och håller med om att det kräver lite "slimning". Jag har inte sytt byxor med mudd i midjan tidigare och undrar om du har någon "regel" för hur lång mudd du klipper till för midjan?

  SvaraRadera
 6. Krumelej: Nej jag har tyvärr ingen direkt regel. Bredden på mudden mätte jag ut från ett par köpta byxor och höjden tog jag bara ett mått som jag tyckte skulle ge mig en lång mudd som går att vika ner. Till dessa byxor som är i storlek 68 och 74 har jag gjort ett mönster på mudd som är bredd 40 cm och höjd 25 cm (på ovikt tyg inklusive sömnsmån). Tror att 40 cm stämmer ganska bra med Pyrets eget midjemått så man kanske kan använda det som en regel så blir det ju någon centimeter smalare efter sömnad.

  SvaraRadera
 7. Men de var fina saker du har sytt... kolla in sydilla.se dom har väldigt fian barntyger. Eva

  SvaraRadera