måndag 1 mars 2010

Att pimpa en Antilop

Ikea har så mycket bra barnsaker, men de kan ibland vara lite tråkiga och opersonliga. Speciellt om man som jag gärna köper vita saker =). Jag har länge haft i tankarna att pimpa upp barnmatstolen (Antilopen) med en dyna och det uppblåsbara skötbordsunderlägget med ett överdrag. Materialet som jag använt är vaxduk och snedslå från Ohlssons tyger. Här är resultatet.


Det var inte helt lätt att vändsy vaxduken då den är lite stel, men det blev okej. Nästa gång skulle man kunna sätta snedslå runt hela dynan i stället. Mönstret till dynan för Antilopstolen kommer från BurdaStyle.Överdraget är ritat och klippt på fri hand efter mått från skötbordsunderlägget.

13 kommentarer:

 1. Superfint! Jag måste rita av antilopmönstret. Uppimpningen av skötbordet blev ju jättesnyggt. Jag fattar bara inte hur man kan sy en söm där under upplåsta kuddarna. Får ta mig en närmare titt nån gång om jag ska härma dig =)

  SvaraRadera
 2. Har också gjort sådana stolsdynor. Nackdelen med snedslå (enligt mig) är väl att den blir smutsig på ett annat sätt och inte går att torka av som vaxduken. Skötbädden blev också jättegullig.

  SvaraRadera
 3. jättefint! håller med om att vaxduk kan vara rätt knöligt att sy i...

  SvaraRadera
 4. Å vad fint!! Nu blev jag oxå sugen på att pimpa vår Antilop =).

  SvaraRadera
 5. En fråga till, gjorde du några ändringar på Antilop mönstret eller passade det som det var?

  SvaraRadera
 6. BillaBa: Tack! visst blir den lite roligare. jag använde mönstret som det var men nu i efterhand kan jag tycka att det skulle kunna förlängas någon centimeter på längden på nederdelen av sitsen då den blir något kort. Sedan råkade jag vända knytsnörena (som man ska knyta fast i mittstolpen) inåt när jag vändsydde så just nu finns inga snören på den =). Den funkar dock bra utan. Ett tips bara att tänka på när man syr ihop den =).

  SvaraRadera
 7. Tack för tipsen! Ska se om jag kan få tummen ur någon dag då =).

  SvaraRadera
 8. Superfint! Var hittar man mönstret till Anilopen?

  SvaraRadera
 9. Jag hittade det förresten - här: http://www.burdastyle.com/patterns/ikea-antilop-highchair-cushion

  SvaraRadera
 10. Vad fint! Just idag har jag sytt en dyna på fri hand till barnbarnets Antilop. Visste inte ens att det fanns mönster att köpa :)

  SvaraRadera
 11. Mönstret är gratis! Följ länken som Karolina skrivit i kommentarerna ovan.

  SvaraRadera
 12. Vad snyggt! Jag har gått och tittat på vår antilopstol ganska länge & tyckt att den ser för tråkig ut där den står, vit & ja, bara vit! Använde du helt vanlig vaxduk? //Jeanette

  SvaraRadera